Σελίδες

Η Θεοπούλα δίνει μαθήματα ανθρωπιάς!

Συγκλονιστική η συγκεκριμενη σκηνή από τη γνωστή σε όλους μας ελληνική σειρά που έσπασε τα ταμεία σε τηλεθέαση "Παρα Πέντε". Η Θεοπούλα δίνει μαθήματα ανθρωπιάς... 

Η σκηνή διαδραματίζεται στο νοσοκομείο, όπου η Γαρυφαλλιά βρίσκεται στο χειρουργείο και οι γιατροί δίνουν μάχη να την κρατήσουν στη ζωή, και ταυτόχρονα να σώσουν το μωρό της. 



Ο γιατρός βγαίνει από το χειρουργείο και ανακοινώνει τα ευχάριστα νέα με ένα αίσθημα ανακούφισης. Η Γαρυφαλλιά σώθηκε! Όταν όμως ο Βασίλης ρωτάει το γιατρό τι έγινε με το παιδί, αυτός αμήχανος σκύβει προς το πάτωμα και αναφέρει ότι η Γαρυφαλλιά είχε υποστεί εσωτερική αιμορραγία, γεγονός που μπορεί να έχει κάποιες επιπτώσεις στην υγεία του παιδιού. Ο ίδιος ο γιατρός αντί να σταθεί στο γεγονός ότι το παιδί σώθηκε και θα ζήσει, σταματά στο γεγονός ότι μπορεί να μην περπατήσει ή να μην μιλήσει ποτέ. 
Κι αφού επικρατεί σιωπή και όλοι φαίνονται ταραγμένοι, ο σπουδασμένος γιατρός, άνθρωποι με πτυχία, λογικοί άνθρωποι . . . η αντίδραση έρχεται από την "τρελλή" Θεοπούλα: "Ε και τι πειράζει;" 

Και στ' αλήθεια, ποίος μπορεί να μου πει; Ε και τι πειράζει; Τι πειράζει αν περπατήσει ή όχι, αν μιλήσει ή όχι, αν είναι σαν τ' άλλα ή όχι; Κοριτσάκι δεν είπαν; Ε κοριτσάκι είναι! Τι πιο χαρούμενη είδηση; Αντί να δεις το τι δεν είναι και τι δεν θα γίνει να δεις αυτό που ήρθε και που θα μείνει! Τελικά όλοι χρειαζόμαστε μαθήματα από "τρελλούς", αφού αυτοί ξέρουν καλύτερα να κοιτάνε τον άλλον και να σταματάνε στο τι έχουν απέναντι τους κι όχι στο τι δεν έχουν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου